Un equip de primera

En Alà Auto Borges S.L. pot estar segur que en totes les àrees disposa de personal ben qualificat. La raó: estem en continua formació i atens als últims avenços tecnològics del mercat. Aquest coneixements i aquests mitjans li garanteixen el millor servei ja sigui en reparacions o en manteniments.

Un tracte personalitzat

Com a petita empresa que som, podem oferir un servei que el grans concessionaris d’automòbils i les gran cadenes de serveis ràpids, per desgracia, amb massa freqüència han perdut: el contacte personal i directe amb vostè i el seu vehicle. Tot això es pot apreciar, per exemple, quan vostè té un únic responsable en l’àrea de mecànica i en la de carrosseria i pintura. En tot moment estarà ates per personal amb una amplia experiència, en continua formació i sempre utilitzant eines i mitjans en Vanguardia tecnològica.

Disposem d’un taller modern

Per al seu vehicle, només el millor. Per això utilitzem els últims sistemes i unitats de diagnosis. Gracies a aquestes eines i al nostre know-how estem preparats per a poder resoldre tot tipus d’averies y errors electrònics. Disposem d’accés a la major base de dades tècniques d’Europa.

Recanvis de primera qualitat. Garantitzat

Si una averia requereix muntar un recanvi, nomes ho farem prèvia consulta amb vostè i utilitzant elements de la màxima qualitat. Disposem d’un ampli stock de recanvis. En el cas de no disposar de la peça, tenim un servei de subministrament matí i tarda que li garanteix la màxima disponibilitat. Especialment per a vehicles mes antics, tenim un gama de peces de recanvi més atractiva en relació qualitat–preu.

Un servei ràpid, però segur!

En quan a cites i dates d’entrega, sense sorpreses. Si vostè necessita una cita ràpida, no ho dubti, ens adaptem. Sempre garantitzant un treball correcte i sense errors.

Som seriosos i competitius

Amb nosaltres no tindrà sorpreses desagradables ni de qualitat ni de preus, ja que avanç d’efectuar una reparació o manteniment se l’informarà de l’import amb un pressupost. Si durant una reparació apareix un problema imprevist, el trucaren i l’informarem i només amb la seva autorització actuarem. Aquest procediment serà vàlid per a tot tipus de serveis, nomes amb el seu consentiment i vist-i-plau repararem.